Guy-David Lambrechts
OVER ONS
Guy-David Lambrechts


Guy-David is de ontwerper van het gelijknamige Antwerpse modemerk, dat gespecialiseerd is in herenkleding op maat. Dit maatwerk wordt volledig aangepast aan uw persoonlijkheid en lichaamsbouw.

Reeds op achttienjarige leeftijd, ontwierp hij zijn eerste collectie. Over de jaren heen is hij zich gaan specialiseren in het ontwerpen van herenmaatpakken en hij is daarmee uniek binnen deze branche.

In tegenstelling tot de traditionele kleermaker, is Guy-David een echte ontwerper en dat vertaalt zich naar zijn kostuums. Het steeds vernieuwen en heruitvinden van.

Naast kostuums vindt u er ook jassen, hemden, jeans en allerlei accessoires, zoals strikken, dassen, bretellen en sjaals.

Dit alles wordt steeds op maat gemaakt en omdat er slechts in een kleine hoeveelheid zelf ontworpen stoffen worden geweven, is elke creatie uniek.
Meer dan maatwerk
Maatwerk is meer dan enkel iemand opmeten en de stoffen in het juiste patroon laten snijden. Het is een proces van creëren en dat doen we samen met u.

Dit doen we door kleuren en structuren te gebruiken die bij u passen en de locatie en het concept matchen. Door de juiste final touch toe te voegen dat het ontwerp afmaakt en uw persoonlijkheid naar voren brengt. Of we hiervoor soms out of the box moeten denken? Absoluut.

Wij hebben meer dan 500 verschillende stoffen waaruit u kan kiezen voor uw kostuum, broek of hemd. Ook hebben wij handgemaakte schoenen, waarbij we de mogelijkheid bieden deze te laten overtrekken in de stof van uw (kostuum)broek. Bovendien is het mogelijk om uw initialen of logo hierop te laten borduren. Onze kostuums W steeds afgewerkt met stof overtrokken knopen.
Duurzaam creëren
Duurzaamheid is ook voor ons belangrijk. Daarom werd ons FEF label opgericht. Dit staat voor Fair Eco Fashion, waarbij we op een ecologisch duurzame manier stoffen laten weven en al onze werknemers eerlijke lonen krijgen. Wij zijn ervan overtuigd dat mode opnieuw authentiek moet worden en de mensen die hieraan meewerken moeten een eerlijke prijs krijgen voor het werk dat ze leveren. We hebben een eigen atelier in Europa waar onze naaisters in uitstekende omstandigheden en met passie hun beroep kunnen uitoefenen. Ons streven naar duurzaamheid komt ook tot uiting in onze ontwerpen en onze manier van werken. In tegenstelling tot anderen, laten wij bewust meer stof over tussen de naden.
Op die manier kunnen we de kleding steeds verbreden (of versmallen) indien u dat wenst. Zo kan u uw kleding te allen tijde dragen en hoeft u deze niet weg te doen indien ze niet meer past.Bovendien zijn de decoratiestoffen in onze ontwerpen in andere (soms contrasterende) kleuren een typisch kenmerk van ons merk. Deze decoratiestoffen zorgen niet alleen voor een moderne look, ze geven ook de mogelijkheid om met slechts één nieuw item toch een nieuwe look te creëren. Het kunnen blijven dragen en steeds opnieuw combineren van de maatpakken vormen de basis van ons FEF principe.
Garantie
Bij ons bent u zeker van het gewenste resultaat. Door jarenlange expertise, komen we regelmatig in de pers en hebben we een transparante werkwijze gecreëerd. Wanneer er toch sprake is van enkele fouten, worden deze onmiddellijk hersteld. Niet alleen wordt slijtage hersteld, ook wordt de kleding aangepast indien het lichaam verandert.

Bij ons krijgt u tips mee hoe u zich voor bepaalde gelegenheid moet kleden. Op basis van lichaamsbouw, persoonlijkheid, concept en locatie wordt er een uniek ontwerp gecreëerd. Stofkeuze wordt onder andere bepaald door het kleurenpalet van de klant waarbij huidtype, oogkleur en haarkleur een cruciale rol spelen.
Ons verhaal
2000
Sinds het begin van de 21ste eeuw had Guy-David als voornaamste doel om de man terug meer in beeld te brengen. De mannen moesten weer gerestyled worden. Niet enkel op een manier waardoor ze er mooi uitzien, maar ook om zo hun persoonlijkheid te onderstrepen. Door de ruime selectie van eigen geweven stoffen is de mogelijkheid tot personalisatie steeds verzekerd.
'00
2010
Het Eurovisiesongfestival is een jaarlijkse vaste waarde in 52 landen, waaronder België. In 2010 werd ons land vertegenwoordigd door Tom Dice die voor zijn optreden op het grootste muziekfestival van het Europese continent zijn pak door Guy-David liet ontwerpen. Het was een eer om dit kostuum te kunnen tonen aan miljoenen mensen over de hele wereld.
'10
2016
Wij geloven dat elke man uit eender welke werksector steeds goed gekleed moet zijn en kan stralen tussen het grote publiek. In 2016 leerde Guy-David de huidige burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever kennen. Korte tijd na hun ontmoeting begon Guy-David met het stylen van Bart De Wever. Niet alleen politiekers, maar mensen uit alle mogelijke sectoren komen voor goed advies steeds aankloppen bij ons.
'16
2018
Tomorrowland 2018 is niet alleen een groot muziekfeest, het brengt ook ieder jaar verschillende mensen van over de hele wereld samen. Zo hebben we DJ Gascar tijdens zijn optreden op Tomorrowland laten uitblinken in een maatpak dat hem onmiddellijk onderscheidde van de andere artiesten. Zijn persoonlijkheid en passie straalden uit in het pak en de hemden die hij tot op heden nog steeds draagt.
'18
2020
Tijdens de covid-19 crisis maakte Guy-David, op vraag van enkele klanten, mondmaskers die perfect pasten bij de aangekochte kostuums. Daarnaast stelde Guy-David ook alles in het werk om mondmaskers te maken voor de zorgsector en gezondheidssector in Belgium. Voorts werd er een project gestart in India waarbij op een 100% ecologische en faire manier stoffen worden geweven.
'20